gietvloer groot

Heeft u een beschadiging in uw vloer of is deze na verloop van tijd verkleurd? Dan heeft u niet gelijk een nieuwe vloer nodig. U kunt er ook voor kiezen om uw huidige gietvloer te laten renoveren. Na de renovatie van de gietvloer kunt u er weer jaren van genieten!

De gietvloer gaat toch heel lang mee?

Ja dat klopt, de gietvloer is naadloos, vochtdicht en slijtvast waardoor deze heel lang mee kan gaan. Toch zijn er een paar dingen die ervoor kunnen zorgen dat de vloer toch aan renovatie nodig is. 

Zo kan er een keer iets heel zwaars op vallen waardoor er een scheurtje of een deukje ontstaat in de vloer. Daarnaast komt het voor dat de vloer verkleurd door veel UV straling die op de vloer komt. Als u gewoon een andere kleur of betonlook wilt dan kunt u de vloer ook laten renoveren?

gietvloer keuken

Hoe werkt dat dan?

Het proces van het renoveren bestaat uit een paar stappen. Eerst pakken we de plaatselijke plekjes op de vloer aan. Vervolgens gaan we aan de slag om alles te schuren en ontvetten. Daarna wordt er een primer aangebracht. Bovenop de primer komt een nieuwe gietlaag en daar bovenop een nieuwe coating om het af te maken! Ditzelfde proces wordt ook gebruikt als u beton cire over tegels wilt plaatsen, zo heb je snel een compleet nieuwe look! Geen budget voor beton cire over tegels? Tegelverf voor de badkamer is iets goedkoper en je kunt hier ook een compleet nieuwe look mee creeëren.

Waarom kiezen voor een gietvloer renovatie?

Er zijn een paar situaties waarin met er voor kiest om een gietvloer te renoveren. Het meest gebruikelijke is dat de vloer verkleurd is. Door UV straling kan het voorkomen dat de gietvloer na vele jaren licht gaat verkleuren. De kleur kan dan weer hersteld worden. Ook als u een andere kleur vloer wilt dan kunt u gewoon uw gietvloer laten renoveren. Daarnaast kan het natuurlijk voorkomen dat er een plaatselijke beschadiging is die aangepakt moet worden. Na de renovatie kan de gietvloer weer jarenlang mee.